Showing posts with label General English Antonyms. Show all posts
Showing posts with label General English Antonyms. Show all posts

Tuesday, December 26, 2017


 Antonyms Set-13

131. Flagitious-

a) Frivolous                                            b) Ignorant

c) Vapid                                                  d) Innocent

132. Benevolence-

a) Contempt                                            b) Malevolence

c) Hatred                                                 d) Derision

133. Knack-

a) Dullness                                              b) Balance

c) Talent                                                  d) Dexterity

134. Celibate-

a) Profligate                                            b) Reprobate

c) Extravagant                                        d) Prodigal

135. Dither-

a) Cry                                                      b) Refer

c) Decide                                                d) Defer

136. Consolidate-

a) Isolate                                               b) Weaken

c) Divide                                               d) Identify

137. Insolent-

a) Agreeable                                         b) Coward

c) Polite                                                d) Considerate

138. Liability-

a) Assumption                                      b) Exemption

c) Consumption                                    d) Presumtion

139. Convene-

a) Concel                                              b) Adjourn

c) Dissolve                                           d) Postpone

140. Dim-

a) Bright                                               b) Understandable

c) Loud                                                 d) Clear




Answers:- 131. d)  132. b)  133. a)  134. b)  135. c)  136. b)  137. c)  138. b)  139. a)  140. a) 








Antonyms Set-12

121. Rescue-

a) Extricate                                                  b) Waver

c) Bind                                                         d) Desert

122. Agony-

a) Pleasure                                                   b) Bliss

c) Ecstasy                                                    d) Fear

123. Requisite-

a) Dispensable                                             b) Random

c) Inappropriate                                           d) Chaotic

124. Ostentatious-

a) Awkward                                                  b) Bankrupt

c) Ignorant                                                    d) Upretentious

125. Problem-

a) Reply                                                        b) Solution

c) Answer                                                     d) Resolution

126. Execrate-

a) Care                                                          b) Praise

c) Love                                                         d) Bless

127. Moderate-

a) Radical                                                      b) Revolutionary

c) Nihilist                                                      d) Anarchist

128. Punctilious-

a) Irregular                                                    b) Fussy

c) Careless                                                    d) Curious

129. Capricious-

a) Fixed                                                         b) Solid

c) Firm                                                           d) Reliable

130. Capricious-

a) Fixed                                                         b) Brazen

c) Wanton                                                      d) Unblushing



Answers:- 121. d)  122. c) 123. a)  124. d)  125. b)  126. d)  127. c)  128. c)  129. d)  130. b)



Monday, December 25, 2017





Antonyms-set-11

111. Derogatory-

a) Immediate                                        b) Praising

c) Opinionated                                     d) Roguish

112. Balmy-

a) Hard                                                 b) Genuine

c) Mild                                                 d) Fragrant

113. Turbid-

a) Easy                                                  b) Hazy

c) Clear                                                 d) Distinct

114. Obfuscate-

a) Simplify                                            b) Explain

c) Describe                                            d) Clarify

115. Beguile-

a) Persuade                                            b) Cheat

c) Flatter                                                d) Smile

116. Hamstring-

a) Strengthen                                         b) Enlarge

c) Stimulate                                           d) Awaken

117. Sceptical-

a) Inquisitive                                         b) Hopeful

c) Indicative                                          d) Intuitive

118. Destiny-

a) Vulnerability                                     b) Chance

c) Self-Dependence                               d) Fate

119. Perdition-

a) Excitement                                         b) Reward

c) Inspiration                                          d) Salvation

120. Shame-

a) Glorify                                                b) Exalt

c) Dignify                                               d) Enshrine




Answers:- 111. b)  112. a)  113. c)  114. d)  115. a)  116. a)  117. b)  118. c)  119. d)  120.  b)




Antonyms Set-10

101. Allure-

a) Repulse                                      b) Develop

c) Entice                                         d) Decoy

102. Crass-

a) Gross                                          b) Refined

c) Coarse                                        d) Dense

103. Arrogant-

a) Proud                                          b) Meek

c) Insolent                                       d) Rude

104. Astute- 

a) Cowardly                                   b) Foolish

c) Wicked                                       d) Impolite

105. Panic-

a) Alarm                                         b) Indifference

c) Serenity                                      d) Cautionusness

106. Legato-

a) Uneven                                       b) Brief

c) Silent                                          d) Smooth

107. Co-Operation-

a) Rebellion                                   b) Resistance

c) Hindrance                                  d) Opposition

108. Brilliant-

a) Dusty                                         b) Dull

c) Dumb                                        d) Dud

109. Putrid-

a) Fresh                                        b) Fragrant

c) Sweet                                       d) Agreeable

110. Overwrought-

a) Alert                                         b) Alive

c) Excited                                     d) Calm




Answers:- 101. a)  102. b)  103. b)  104. b)  105. c)  107. d)  108. b)  109. a)  110. d)






Sunday, December 24, 2017


Antonyms Set-9

91. Nugatory-

a) Voluptuous                                 b) Slender

c) Valuable                                     d) Worthless

92. Boisterous-

a) Calm                                          b) Comfortable

c) Good                                          d) Happy

93. Evident-

a) Suspected                                   b) Disagreed

c) Doubtful                                     d) Unimportant

94. Destroy-

a) Invent                                          b) Make

c) Produce                                       d) Create

95. Establish-

a) Disrupt                                        b) Uproot

c) Corrode                                       d) Negate

96. Religious-

a) Atheistic                                     b) Immoral

c) Secular                                       d) Sinful

97. Reprisal-

a) Relief                                         b) Forgiveness

c) Exemption                                 d) Relaxation

98. Discrepancy-

a) Variance                                    b) Inappropriate

c) Consistency                              d) Inconsistency

99. Friend-

a) Rival                                         b) Acuaintance

c) Foe                                            d) Competitor

100. Diverge-

a) Repulse                                     b) Converge

c) Resurge                                     d) Constrict



Answers:- 91. c)  92. a)  93. c)  94. d)  95. b)  96. c)  97. b)  98. c)  99. c)  100. b)        






Antonyms Set-8

81. Provocation-

a) Destruction                                     b) Peace

c) Pacification                                     d) Vocation

82. Succumb-

a) Curb                                                b) Resist

c) Injure                                              d) Shoot

83. Justify-

a) Accuse                                            b) Inuriate

c) Absolve                                          d) Vindicate

84. Erratic-

a) Reliable                                          b) Right

c) Punctual                                         d) Free

85. Criticise-

a) Judge                                             b) Appreciate

c) Flatter                                            d) Analyse

86. Monologue-

a) Dialogue                                         b) Prologue

c) Epilogue                                         d) Catalogue

87. Catholic-

a) Rigid                                              b) Orthodox

c) Strict                                              d) Narrow-minded

88. Chide-

a) Praise                                             b) Fear

c) Criticise                                         d) Flatter

89. Uncouth-

a) Crude                                             b) Awkward

c) Courteous                                      d) Refined

90. Haggard-

a) Voluptuous                                     b) Animated

c) Robust                                           d) Hearty





Answers:- 81. c)  82. b)  83. a)  84. a)  85. b)  86. a)  87. d)  88. a)  89. c)  90. b) 



Thursday, December 21, 2017



Antonyms Set-7

71. Dainty-

a) Splendid                             b) Aggressive

c) Vigorous                            d) Towering

72. Nimble-

a) Giant                                 b) Clumsy

c) Quick                                d) Frank

73. Vivacious-

a) Quarrelsome                      b) Sober

c) Notorious                           d) Drunken

74. Confess-

a) Deny                                  b) Refuse

c) Contest                              d) Contend

75. Infallible-

a) Erring                                b) Untrustworthy

c) Dubious                            d) Unreliable

76. Gather-

a) Separate                           b) Suspend

c) Scatter                              d) Spend

77. Exact-

a) Depreciate                       b) Ennoble

c) Glorify                            d) Simplify

78. Hoard-

a) Deposit                           b) Supply

c) Satisfy                            d) Accumulate

79. Disingenuous-

a) Industrious                      b) Cumbersome

c) Slothful                           d) Naive

80. Effete-

a) Strong                             b) Adamant

c) Bold                               d) Courageous



Answers:- 71. c)  72. b)  73. c)  74. a)  75. c)  76. c)  77. a)  78. b)  79. d)  80. a)
              


Tuesday, December 19, 2017


Antonyms Set-6


51. Compact-

a) Shattered                            b) Enlarged

c) Spread                                d) Diffused

52. Host-

a) Accomplice                       b) Enlarged

c) Spread                               d)  Diffused

53. Vigour-

a) Failure                              b) Neligence

c) Frailty                               d) Health

54. Cajole-

a) Dissuade                           b) Detract

c) Disclose                            d) Confide

55. Paternity-

a) Posterity                            b) Successors

c) Offspring                           d) Ancestors

56. Boorish-

a) Handsome                         b) Happy

c) Quite                                 d) Genteel

57. Benign-

a) Gracious                            b) Sninster

c) Novel                                 d) Humane

58. Deviate-

a) Follow                                b) Locate

c) Break                                  d) Concentrate

59. Amplify-

a) Mummify                           b) Shock

c) Curtail                                d) Embalm

60. Sparse-

a) Expensive                          b) Heavy

c) Scattered                            d) Lavish





Answers:- 51. b)  52. d)  53. c)  54. d)  55. c)  56. d)  57. b)  58. a)  59. c)  60. d)


Sunday, December 17, 2017



Antonyms Set-5

41. Rear-

a) Front                              b) Foreground

c) Forehead                        d) Forward

42. Batty-

a) Prudent                          b) Sane

c) Cunning                         d) Cautious

43. Militant-

a) Religious                        b) Combative

c) Spiritual                          d) Pacifist

44. Pacify-

a) Insult                               b) Injure

c) Offend                             d) Aggravate

45. Sublime-

a) Strange                           b) Low

c) Ridiculous                      d) Mean

46. Antipathy-

a) Obedience                      b) Admiration

c) Agreement                     d) Foundness

47. Bliss-

a) Paradise                          b) Heaven

c) Misery                            d) Hapiiness

48. Euphonious-

a) Strident                          b) Lethargice

c) Literary                          d) Musical

49. Exterior-

a) Internal                           b) Inner

c) Interior                           d) Inward

50. Impound-

a) Release                           b) Srengthen

c) Generate                         d) Stimulate




Answers:-   51. b)  52. d)  53. c)  54. d)  55. c)  56. d)  57. b)  58. a)  59. c)  60. d)



Friday, December 15, 2017


Antonyms Set-4

31. Avoidance-

a) Possession b) Passion

c) Pursuit         d) Power

32. Evanescent-

a) Blooming b) Growing

c) Twinkling d) Teasing

33. Malicious-

a) Boastful b) Indifferent

c) Kind d) Generous

34. Official-

a)Domestic b) General

c) Public         d) Private

35. Holy-

a) Offensive b) Orthodox

c) Profane d) Obnoxious

36. Spurious-

a) False b) Genuine

c) Simple         d) Systematic

37. Lissome-

a) Ungainly b) Huge

c) Pungent d) Crude

38. Humble-

a) Dominant b) Proud

c) Despotic d) Pompous

39. Execrable-

a) Importable b) Acceptable

c) Desirable d) Irritable

40. Strident-

a) Stable         b) Pleasant

c) Musical d) Melodious






Answers:- 31. c)  32. a)  33. d)  34. d)  35. c)  36. b)  37. a)  38. b)  39. c)  40. b)




Wednesday, December 13, 2017


Antonyms Set-3

21. Discount-

a) Interest       b) Premium

c) Profit       d) Concession

22. Voluntary-

a) Ordered       b) Alternative

c) Compulsory       d) Essential

23. Onerous-

a) Straight forward       b) Easy

c) Complex       d) Plain

24. Knowledge-

a) Ignorance       b) Illiteracy

c) Foolishness       d) Backwardness

25. Degenerate-

a) Create                b) Progress

c) Restore        d) Reproduce

26. Nadir-

a) Progress         b) Liberty

c) Zenith                 d) Modernity

27. Wreck-

a) Make                 b) Build

c) Restore         d) Relieve

28. Deliberate-

a) Premeditated b) Sparking

c) Methodical d) Impulsive

29. Flaccid-

a) Upright b) Taut

c) Uneven d) Tough

30. Foreigner-

a) National b) Stranger

c) Native         d) Alien






Answers:- 21. b)  22. c)  23. b)  24. c)  24. a)  25. b)  26. c)  27. c)  28. d)  29. b)  30. c)
                                               



Sunday, December 10, 2017



Antonyms Set-2

11. Abhorrence-

a) Aversion                        b) Liking

c) Appreciation                 d) Fear

12. Parsimonious-

a) Generous                        b) Frugal

c) Crude                             d) Stingy

13. Dearth-

a) Extravagance                  b) Scarcity

c) Abundance                     d) Sufficiency

14. Base-

a) Roof                               b) Height

c) Top                                 d) Climax

15. Dissuade-

a) Incite                             b) Persuade

c) Advise                           d) Instigate

16. Naive-

a) Cunning                         b) Wealthy

c) Sophisticated                 d) Complicated

17. Moist-

a) Parched                          b) Dry

c) Hard                               d) Crisp

18. Anathematise-

a) Radiate                          b) Regulate

c) Deceive                         d) Bless

19. Despondency-

a) Humility                        b) Pleasure

c) Cheerfulness                 d) Excitement

20. Miserly-

a) Liberal                           b) Spendthrift

c) Charitable                      d) Generous




Answers:- 11. b)  12. a)  13. c)  14. c)  15. b)  16. c)  17. b)  18. d)  19. c)  20. d) 

                 


Thursday, November 30, 2017



Antonyms Set-1

1. Minor-

a) Heavy                                b) Tall

c) Major                                d) Big

2. Luscious-

a) Dry                                    b) Sour

c) Ugly                                  d) State

3. Ameliorate-

a) Lessen                               b) Hasten

c) Expedite                            d) Worsen

4. Gorgeous-

a) Desperate                          b) Plain

c) Fashionable                      d) Sumptous

5. Former-

a) Subsequent                       b) Later

c) Resultant                          d) Latter

6. Impervious-

a) Penetrable                        b) Hidden

c) Tolerable                          d) Gentle

7. Appropriate-

a) Unskilled                          b) Unsuitable

c) Unqualified                      d) Unable

8. Abdicate-

a) Claim                               b) Snatch

c) Plunder                            d) Seize

9. Deceit-

a) Reality                             b) Trust

c) Truthfulness                    d) Fact

10. Violent-

a) Tame                                b) Humble

c) Gentle                              d) Harmless





Answers:- 1.  c) 2.  b)  3. d)  4. b)  5. d)  6. a)  7. b)  8. a)  9. c)  10. c)





Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts