Wednesday, March 01, 2017



Books And Authors (Set-2)

23. Who is the author of the book 'We Indians'?

a) Subramanya Swamy                     b) Khushwant Singh

c) Mulk Raj Anand                           d) Nirad C. Chaudhary

24. In which of the following novels, Charles Dickens is most autobiographical?

a) Great Expectations               b) David Copperfield

c) Tale of Two Cities                d) Old Curiosity Shop

25. The Book 'A Farewell to Arms' was written by

a) Charles Dickens                            b) Thomas Hardy

c) Ernest Hemingway                       d) Huxley

26. A Famous novel 'Pride and Prejudice' is written by

a) R.I. Stevenson                              b) George Eliot

c) Charles Dickens                           d) Jane Austen

27. Who has written the famous book 'Anna Karenina'?

a) Victor Hugo                                 b) Boris Pasternak

c) Lewis Carroll                               d) Leo Tolstoy

28. Who has written the book 'India wins Freedom'?

a) Dr. Rajendra Prasad                   

b) C. Rajagopalachari

c) Sardar Vallabhhai Patel

d) Maulana Abdul Kalam Azad

29. Who wrote the book 'Gandhi and Stalin'?

a) Rajmohan Gandhi                       b) Nelson Mandela

c) Louis Fisher                                d) Martin Luther

30.'Autobiography of An Unknown Indian', is a book written by which of the following?

a) R.K. Narayan                            b) Nirad C. Chaudhary

c) R.K. Laxman                            d) Rajmohan Gandhi

31. Who is the author of the famous book 'The Judgement?

a) Janardan Thakur                                b) R.Venkataraman

c) Authony Mascarenhas                      d) Kuldip Nayar

32. Who Wrote 'War and Peace'?

a) Mahatma Gandhi                             b) Rudyard Kipling

c) Leo Tolstoy                                      d) Charles Dickens 

33. Who among the following is the author of the book 'The Fall of A Sparrow'?

a) Pearl S.Buck                                b) Salim Ali

c) Eric Segal                                    d) Khushwant Singh

34. The author of 'Tamas' is

a) K.S. Duggal                             b) Bhishma Sahani

c) Khushwant Singh                    d) Mulk Raj Anand

35. Who is the author of the Book 'My Presidential Years'?

a) Dr. Rajendra Prasad                b) Dr. S. Radhakrishnan

c) R. Venkataraman                    d) Neelam Sanjiva Reddy

36. Who is the author of the famous book 'Crossing the Threshold of Hope'?

a) Nelson Mandela                  b) Mother Teresa

c) Pope John Paul II                d) Alwin Toffler

37. 'Gita Govinda' is written by

a) Valmiki                              b) Tulsidas

c) Jaya Dev                           d) Maithili Sharan Gupta

38. The Book 'Broken Wings' was written by

a) Maithili Sharan Gupta                      b) R.K. Narayan

c) Amrita Pritam                                  d) Sarojini Naidu

39. The Book 'Prison Diary' was written by

a) Jai Prakash Narayan                 b) Atal Behari Vajpayee

c) Moraji Desai                            d) Jawaharlal Nehru

40. Who is the author of 'Freedom at Midnight'?

a) J.L. Nehru                         b) Acharya J.B. Kripalani

c) M.K. Gandhi                    d) Dominique Lapierre & Larry Collins

41. Which of the following pairs of books and authors is wrongly matched?

a) As You Like it - Boris Pasternak 

b) Dr. Zhivago - Boris Pasternak 

c) Good Earth - Jonathan Swift

d) Between The Lines - Kuldip Nayar

42. Which of the following books is written by R.N. Tagore?

a) Rakta Karabi                          b) Anand Math

c) Chidambara                           d) Durgesh Nandini

43. 'Years of Pilgrimage' is the autobiography of which of the following Indians?

a) Naresh Mehta                       b) K.K. Nair

c) Dr. Raja Ramanna                d) Dr. Sitakant Mohapatra

44. The famous book 'The Daughter of the East' is written by

a) Ms. Benazir Bhutto                 b) Ms. Taslima Nasreen

c) Ms. Aungsan Suu Kyi             d) Ms. Bandarnaike Sirimavo

45. Who among the following wrote 'Glimpses of World History'?

a) Mahatma Gandhi                        b) Rajendra Prasad

c) Mulk Raj Anand                         d) Jawaharlal Nehru

46. Lala Lajpat Rai is the author of the book

a) India Divided                  b) Hind Swaraj

c) Unhappy India                d) Mother India

47. Who Among the following is the author of the book 'The Impressionist?

a) Tarun Tejpal                    b) Vishnu Bhagat

c) Jaswant Singh                 d) George Fernandes

48. The book 'Gulliver's Travels' was written by

a) Charles Lamb                       b) Charles Dickens 

c) Alexander Dumas                d) Jonathan Swift

49. The Book 'To Live or Not to Live' was written by

a) Alexander Dumas                   b) Nirad C.Chaudhary

c) V.S. Naipaul                            d) George Eliot

23. b)  24. b)  25. c)  26. d)  27.d)  28. d)  29. c)  30. b)  31. d)  32. c)  33. b)  34. b)  35. c)  36. c)  37. c)  38. d)  39. a)  40. d)  41. c)  42. a)  43. c)  44. a)  45. d)  46. c)  47. c)  48. d)  49. b)

0 comments:

Post a Comment

Gyan Parchar Followers

Contact Us

Name

Email *

Message *

CNET News.com Feed Technology News

Google+ Followers

Popular Posts

Follow on Facebook