Tuesday, March 07, 2017

Books And Authors (Set-3)

Posted by Pitbull Punjab on 7:52:00 PM in | No comments

Books And Authors (Set-3)

50. 'A Voice of Freedom' is a book written by

a) Benazir Bhutto                             b) Corazon Aquino 

c) Nayantara Sehgal                         d) Arun San Suu Kyi

51. Who wrote the book' A Passage to India?

a) Minoo Masani                           b) Jawaharlal Nehru

c) Victor Banerjee                         d) E.M. Forster

52. 'My Own Boswell' is the autobiography of

a) James Boswell                          b) Winston Churchill

c) Lord Mountbatten                     d) M. Hidayatullah

53. Who wrote the book 'The Prince'?

a) V.S. Sharma                       b) Bernand Shaw

c) Emile Zola                         d) Niccolo Machiaveli

54. Which book is entitled as 'Bible of Communism'

a) Affluent Society                    b) War and Peace

c) Das Kapital                           d) Gulag Archipelago

55. Who wrote the book 'A Prisoner's Scrapbook'?

a) Nelson Mandela                    b) L.K. Advani

c) Bertrand Russel                     d) Jane Austen

56. Who is the author of famous book 'Midnight's' Children ?

a) Vikram Seth                          b) Nayantara Sehgal

c) Salman Rushdie                    d) V.S. Naipaul

57. The Novel 'Post Office' was written by

a) Rabindernath Tagore                       b) K.M. Munshi

c) R.D. Dinkar                                     d) Neeraj

58. Gunnar Myrdal has dealt with the problems of Asian Countries in 'Asian Drama' regarding

a) Modern countries                            b) Poverty

c) Military dictatorship                        d) Neo-colonialism

59. Famous play 'Macbeth' is written by

a) Leo Tolstoy                        b) William Shakespeare

c) John Milton                        d) Charles Dickens

60. The much discussed book 'The Indian Controversises' has been written by

a) Salman Rushdie                     b) Arun Shourie

c) Anita Desai                            d) Khushwant Singh

61. The book 'Friends and Foes' is written by

a) Abdul Kalam Azad                         b) Z.A. Bhutto

c) Sheikh Mujibur Rehman                d) Zia-ul-Haque

62. Who wrote the famous book - 'We the People'?

a) J.R.D. Tata                      b) Khushwant Singh

c) T.N. Kaul                        d) Nani Palkhivala

63. The book 'A Wounded Civilisation' was written by

a) Leo Tolstoy                     b) V.S. Naipaul

c) Lewis Caroll                   d) Ben Johnson

64.'India of our dreams' is a book written by

a) Dr. Rajendra Prasad                    b) Dr. S. Radhakrishnan

c) Dr. C. Subramaniam                   d) M.V. Kamath

65. Who is the author of the best seller book 'No Full Stops in India'?

a) Shyam Lal                             b) E.M. Forster

c) Mark Tully                            d) Raj Mohan Gandhi

66. The famous book 'Anandmath' was authored by 

a) Rabindranath Tagore                b) Bankim Chandra Chetarji

c) Sarojini Naidu                          d) Sri Aurobindo

67. 'Step Across This Line' is a book written by

a) Rohinton Mistry                        b) Salman Rushdie

c) Vikram Seth                              d) V.S. Naipaul

68. The Author of the book 'Waiting for the Mahatma' is 

a) Amrita Pritam                        b) R.K. Narayan

c) N.A. Palkhiwala                    d) Manohar Malgonkar

69. Which of the following is not correctly matched?

a) Anna Karenina - Leo Tolstoy

b) Airport - Arthur Hailey

c) Bermuda Triangle - Lewis Wallace

d) Arabian Nights - Richard Burton

70. Who is the author of the controversial book 'Forbidden Verses'?

a) Abu Nawaz                     b) Salman Rushdie

c) D.H. Lawrence               d) Ms. Taslima Nasrin

71. Who is the author of 'Is Paris Burning'?

a) Larry Collins & Dominique Lapierre

b) Salman Rushdie

c) Henry Kissinger 

d) None of these

72. 'The Gathering Storm' is written by

a) Winston Churchill                   b) Voltaire

c) George Washington                 d) Romain Rolland

73. The Book 'A Village By the Sea' was written by

a) Anita Desai                    b) Khushwant Singh

c) Mulk Raj Anand            d) Dominique Lapierre

74. 'Life Divine' was written by

a) Abul Fazal                   b) Mahatma Gandhi 

c) Vivekanand                 d) Sri Aurobindo

75. 'Netaji, Dead or Alive' has been written by

a) Khushwant Singh                     b) Mulk Raj Anand

c) Semar Guha                             d) Kuldip Nayar

Answer:- 50. c)  51. d)  52. d)  54. c)  55. b)  56. c)  57. a)  58. b)  59. b)  60. b)  61. c)  62. d)  63. b)  64. d)  65. c)  66. b)  67. b)  68. b)  69. c)  70. a)  71. a)  72. a)  73. a)  74. d)  75. c)   



0 comments :

Post a Comment