Tuesday, March 07, 2017

Books And Authors (Set-4)

Posted by Pitbull Punjab on 10:47:00 PM in | No comments


Books And Authors (Set-4)

76. The book 'Conquest of Self' was written by

a) Thomas Hardy                      b) Aldous Huxley 

c) Charles Dickens                   d) Mahatma Gandhi

77. Who is the author of the book 'Freedom Behind Bars'?

a) Kiran Bedi                        b) Nelson Mandela

c) Jawaharlal Nehru              d) Sheikh Abdullah

78. 'Rukh Te Rishi' (The Tree and the Saintly) is a work written by

a) Vijay Tendulkar 

b) Ramakanth Rath

c) Dr. Harivansh Rai Bachchan

d) Dr. Harbhajan Singh

79. The Famous book 'Interpreter of Maladies' written by

a) Romiia Thapar                             b) Anita Nair

c) Jhumpa Lahiri                              d) K.P.S. Menon

80. Who is the author of 'Hindu view of Life'?

a) C.Rajagopalachari  

b) Ashok Singhal

c) Acharya Narendra Dev

d) Dr. S. Radhakrishnan

81. 'The Naked Face', a very popular book is written by

a) Larry Collins                         b) Dominique Lapierre

c) Juan Benet                             d) Sidney Sheldon

82. Who is the author of the book 'By God's Decree'?

a) Kuldip Nayar                    b) Aurobindo Ghosh

c) Kapil Dev                         d) Sharat Chandra Chatterjee

83. Who is the author of the book 'Naked Triangle'?

a) R.K. Narayan                     b) Khushwant Singh

c) Balwant Gargi                    d) Amrita Pritam

84. Who wrote Madhushala?

a) Jaishankar Prasad                          b) Ramdhari Singh Dinkar

c) Mahadevi Verma                           d) Harivanshrai Bachchan

85. The Book 'Yesterday and Today' was written by

a) Khushwant Singh                 b) S.C. Chatterji

c) Sir Walter Scott                    d) K.P.S. Menon

86. From the following pairs, Find the one which does not match the works with the correct author

a) Ganadevata -  Tarashankara Bandopadhyaya

b) Durgesh Nandini - Sarat Chandra Chatterjee

c) Chemmeen - T Sivasankara Pillai

d) Chandalika - Rabindranath Tagore

87. Who among the following is the author of the book 'The Future of Freedom' Published recently?

a) Tamara Lipper                       b) Richard Wolfee

c) Peter Hudson                         d) Fareed Zakaria

88. 'A Secular Agenda' is a book written by

a) M.J. Akbar                            b) Prem Shankar Jha

c) Arun Shourie                        d) Mani Shankar Aiyar

89. 'Paddy Clark Ha Ha Ha', a very popular book, is written 

a) Norman Angell                   b) Rodney Doyle 

c) Arnold Tonybee                  d) Juan Benet

90. Who wrote 'Dragon's Seed'?

 a) Pearls S.Buck                        b) Shakespeare

c) Shelley                                   d) Keats

91. The book 'Gulliver's Travels' was written by:

a) Charles Lamb                  b) Charles Dickens

c) Alexander Dumas            d) Jonathan Swift

92. 'Higher than Hopes' is a biography of:

a) Mother Teresa                 b) Nelson Mandela

c) Bishop Tutu                     d) None of these

93. The Celebrated novel 'The Goldfather' was authored by 

a) John Milton                          b) Victor Hugo

c) Mario Puzo                           d) Harold Robbins

94. The Book 'Satanic Verses' was written by

a) Gunnar Myrdal                   b) Agatha Christie

c) William Golding                 d) Salman Rushidie

95. Who among the following authored the book 'Plain Speaking'?

a) A.B. Vajpayee                   b) E.K. Nayanar

c) L.K. Advani                      d) N. Chandrababu Naidu

96. The author of the book 'A Brief History of Time; is 

a) Carl Sagan                        b) John Schwarz

c) Mrehael Green                 d) Stephen Hawking 

97. What is the title of A.P.J. Abdul Kalam's autobiography?

a) Me and Missle                  b) My Memories 

c) Sky is the Limit                d) Wings of Fire

98. Who is the author of the book 'New Dimension of India's Foreign Policy'?

a) A.B. Vajpayee                    b) Jaswant Singh

c) P.C. Alexander                   d) Yashwant Sinha

99. Who among the following wrote the book 'Algebra of Infinite Justice'?

a) Anita Desai                      b) Vikram Seth 

c) Arundhati Roy                 d) Rohington Mistry

100. The autobiography 'Living History' has been authored by

a) Margaret Atwood            b) Benazir Bhutto

c) Hillary Clinton                d) Monica Lewinsky 

101. The author of  'Business @ Speed of Thought' is 

a) Dick Fransis                      b) John Gray

c) Bill Gates                          d) David Baldexi

Answer:- 76. d)  77. a)  78. d)  79. c)  80. d)  81. d)  82. c)  83. c)
84. d)  85. d)  86. b)  87. d)  88. c)  89. b)  90. a)  91.  d)  92. b)   
93. c)  94. d)  95. d)  95. d)  96. d)  97. d)  98. a)  99. c)  100. c)
101. c) 

0 comments :

Post a Comment