Sunday, July 09, 2017


Out of the four alternatives given below, Choose the one which is nearest to the meaning of each word:

1. Garner-

a) Distribute                           b) Decorate

c) Perserve                             d) Collect

2. Lethargy-

a) Laxity                                b) Impassivity

c) Serenity                             d) Listlessness

3. Verate-

a) Laxity                                b) Judge

c) Downgrade                        d) Deny

4. Moribund-

a) Stagnant                            b) Gloomy

c) Dying                                d) Superfluous

5. Rebate-

a) Loss                                   b) Refund

c) Compensation                   d) Discount

6. Bemoan-

a) Lament                            b) Soothe

c) Denounce                        d) Loathe

7. Whim-

a) Fancy                               b) Clumsy

c) Desire                              d) Strange behaviour

8. Dissolute-

a) Distant                             b) Repulsive

c) Honest                             d) Immoral

9. False-

a) Defective                         b) Untrue

c) Incorrect                          d) Inaccurate

10. Anathema-

a) Religious chant                b) Pun

c) Musical subject                d) Curse

11. Niggard-

a) Miser                                b) Loyal

c) Divine                               d) Shrewd

12. Apparel-

a) Appearance                      b) Clothing

c) Confidence                      d) Manner

13. Doleful-

a) Colourful                         b) Jovial

c) Bright                              d) Mournful

14. Efface-

a) Wipe out                          b) Weaken

c) Insult                                d) Repair

15. Blithe-

a) Graceful                           b) Joyous

c) Giddy                               d) Other worldly


Answers:-  1. d)  2. a)  3. a) 4. c) 5. d)  6. a)  7. a)  8. d)  9. b)  10. d)

11. a)  12. b)  13. d)  14. a)  15. b) 





0 comments:

Post a Comment

Gyan Parchar Followers

Contact Us

Name

Email *

Message *

CNET News.com Feed Technology News

Google+ Followers

Popular Posts

Follow on Facebook