Tuesday, September 11, 2018



Current Affairs Set-8


1. Which among the following states has highest number universities in India?

a) Maharashtra                         b) Karnataka

c) Tamil Nadu                          d) Gujrat

2. The "Zabriskie Plateau" an area of hazardous sharp rocks is located on .........?

a) Jupiter                                   b) Mars

c) Saturn                                   d) Venus

3. Pran Kumar Sharma, who passed away recently, was a popular ?

a) Cartoonist                           b) Musician

c) Folk Artist                          d) Economist

4. Recently, the Rosette spacecraft mage history as it became the first probe to rendezvous with a comet on its journey around the sun. Rosetta spacecraft was launched by..........?

a) Nasa 

b) Russian Space Agency

c) European Space Agency

d) ISRO

5. The Yazidi community, which is in news recently, living primarily in which of the following countries?

a) Iraq                                b) Somalia

c) Turkey                           d) Nigeria

6. As per the constitution, if a member is absent from either house of parliament for a period of ............. days then the seat is considered to vacant. Fill the blank with correct option ?

a) 30                                   b) 60

c) 90                                   d) 75

7. Who among the following has been awarded the "Business Leader of the Year" Award by the All India Management Association (AIMA) ?

a) Mammen Mathew                 

b) S S Badrinath

c) Adi Godrej 

d) Deepak Parekh

8. According to latest energy efficiency ranking, which among the following countries has been ranked no.1 in energy efficiency?

a) Germany                                b) USA

c) India                                      d) Australia

9. The Union government has recently launched a new scheme Padho Pardesh to provide interest subsidy on educational loans for overseas studies for student belongs to ..............?

a) Minority communities

b) North Eastern States

c) SC/ST communities

d) Tribal communities

10. Maritime Energy Heli Air Services (MEHAIR), a pioneer of Seaplane operations in the country which has been operating in ..............?

a) Andhra Pradesh

b) Kerala

c) Andaman and Nicobar

d) Lakshadweep






Answer:- 1. c)  2. b)  3. a)  4. c)  5. a)  6. b)  7. c)  8. a)  9. a)  10. c)


   

0 comments:

Post a Comment

Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts