Sunday, September 23, 2018



Current Affairs Set-25


1. Recently, Indian Air Force has launched its first 3D mobile game to encourage youths to join the Air Force. The name of the game is_____?

a) Sky is the Limit

b) Guardians of the Sky

c) Sky Scrapers

d) The Protectors

2. Which among the following states has declared Camel as state animal, recently?

a) Gujarat 

b) Rajasthan

c) Haryana

d) Punjab

3. Who among the following is the chairman of the committee that has been set up recently develop a road map for fuel carbon dioxide in the environment?

a) Rajiv Kumar

b) Anil Goswamy

c) Ravi Krishnan

d) Ajit Agarwal


4. What is the name of NASA's first satellite launched to measure the carbon dioxide in the environment ?


a) OCO-2                      b) OCO-1

c) MCO-1                     d) iMax

5. Which among the following national parks is home to the endangered saltwater crocodile?

a) Bhitarkanika National Park

b) Nagarahole National Park

c) Kanha National Park

d) Namdapha National Park

6. The "Bor Wildlife Sanctuary" which has become the country's 47th Tiger Reserve is located in _____?

a) Karnataka 

b) Maharashtra

c) Tamil Nadu

d) Madhya Pradesh

7. The Operation Zarb-e-Azb which is in news recently, is a military operation against the armed insurgent groups in which country?

a) Iran                        b) Syria

c) Pakistan                 d) Thailand

8. Which among the following countries has becomes the first to ratify the Marrakesh Treaty to facilitate access to published works for persons who are visually impaired or otherwise printed disabled?

a) India                       b) Sri Lanka

c) Russia                     d) USA

9. The Lasalgaon town which is known as Asia's largest Onion market is located in ___?

a) Maharashtra 

b) Madhya Pradesh

c) Andhra Pradesh

d) Gujarat

10. According to tourism ministry data, which state has topped the list of state in terms of number of domestic tourist visits during 2013 ?

a) Kerala 

b) Tamil Nadu

c) Karnataka

d) Uttar Pradesh









Answers:- 1. b)  2. b)  3. a)  4. a)  5. a)  6. b)  7. c)  8. a)  9. a)  10. b) 




0 comments:

Post a Comment

Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts