Thursday, September 13, 2018


Current Affairs Set-10


1. Recently, it was reported in Newspaper that use of antibiotics in poultry industry might be strongly linked to growing antibiotic resistance in Indians. What purpose antibiotics have been used in poultry industry?

a) Growth promotion

b) Increasing size og egg

c) Increased egg production

d) To keep chickens disease free

2. According to latest economic census, which among the following states has highest maximum number of employees?

a) Uttar Pradesh               b) West Bengal

c) Maharashtra                 d) Tamil Nadu

3. The "Kousar Nag Yatra" is associated with ..............?

a) Jammu and Kashmir

b) Himachal Pradesh

c) Haryana

d) Uttrakhand

4. The Kotes are an ethnic group who are indigenous to ..............?

a) Andhra Pradesh

b) Punjab

c) Tamil Nadu       

d) West Bengal

5. Recently, the union government has formed a committee to look into the amendments in Lokpal search panel rules, which were notified by the last UPA government. The committee will be headed by................?

a) Mukul Rohatagi

b) Arun Jaitley

c) S Nariman

d) Harshavardhan Shukla

6. "Mahal I thermal power" project is located in which of the following states?

a) Gujarat                    b) Jharkhand

c) Madhya Pradesh     d) Odisha

7. Who among the following has been appointed as Chairman of Central Board of Direct Tax (CBDT) ?

a) Srishant Shukla

b) K V Chowdary

c) Krishna Nair

d) Chandrabhanu Singh

8. "MY Earth My Duty"India's biggest environment awareness initiative was launched by ...........?

a) ISRO                 b) Zee News

c) NEERI              d) Ministry of Environment

9. As per the latest report, which among the following states has the highest proportion of under-weight children in the country ?

a) Uttar Pradesh

b) Chhattisgarh

c) Bihar

d) Jharkhand

10. The Pashupatinath Temple, one of the the most significant Hindu temples of Shiva in the World is located on the bank of which river ?

a) Bagmati River

b) Gomti River

c) Mahanand River

d) Teesta River






Answers:- 1. a)  2. c)  3. a)  4. c)  5. a)  6. c)  7. b)  8. b)  9. c)  10. a)



0 comments:

Post a Comment

Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts