Wednesday, September 05, 2018


Current Affairs Part-4

1. Recently, which among the following atomic power stations set a world record for continuous operation for 740 days?

a) Tarapur Atomic Power Station

b) Kundankulam Atomic Power Station

c) Rajasthan Atomic Power Station

d) Kalpakkam Atomic Power Station

2. What is the age limit for the athletes participating in the Yough Olympic Games?

a) 14 to 20                           b) 15 to 22

c) 14 to 18                           d) 16 to 25

3. The "Tsongmo or Changu" lake is located in ...........?

a) Jammu and Kashmir

b) Sikkim

c) Himachal Pradesh

d) Utrrakhand

4. On 14 Aug, 2014, which among the following World's Greatest Project has  turned 100 years of construction ?

a) Suez Canal                              b) Nicaragua Canal

c) Panama Canal                         d) Hudson Dam

5. Which among the following countries is the venue for the Youth Olympic Games-2014 ?

a) South Korea                           b) China

c) Japan                                      d) Scotland

6. Which one of the following cities has been chosen as ad hoc capital of Andhra Pradesh?

a) Vijayawada                           b) Visakhapatnam

c) Tirupati                                 d) Kurnool

7. In which of the following states, India's first "Skill Development" centre has been inaugurated, recently (August 2014)?

a) Karnataka                              b) Madhya Pradesh

c) Rajasthan                               d) Haryana

8. Recently (August 2014), which among the following software film has pledged Rs 100 Crore toward financing hygienic sanitation facilitation for girl students across 10,000 schools?

a) Wipro                                   b) Infosys

c) TCS                                      d) IBM

9. The 'Ulchi Freedom Guardian' is an annual military drill between United States and.......?

a) South Korea                         b) China

c) Japan                                    d) India

10. As per the latest (2014) report, India ranked fifth among top ten wind power producers in the world. As per the report world's top four wind power producing countries are.......?

a) China, Brazil, Germany and France

b) China, US, Brazil and Canada

c) US, China, Brazil, and Canada

d) China, Brazil, US and Canada

11. Which among the following companies developed the world's first smartphone "Simon" which celebrated its 20 years since the device was first released ?

a) IBM                                   b) Motorola

c) Nokia                                 d) HTC





Answers:- 1. c)  2. c)  3. b)  4. c)  5. b)  6. a)  7. c)  8. c)  9. a)  10. b)  11. a)


0 comments:

Post a Comment

Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts