Wednesday, September 05, 2018


Current Affairs Part-3



1. The "Bardarbunga" one of the largest volcanic systems located in ............?

a) Fiji                                      b) Iceland

c) Japan                                  d) Cuba

2. "Sakari Momoi", a 111 year old man, who has been, recognised as the world's oldest living men recently, belong to which country ?

a) Japan                                 b) USA

c) Argentina                          d) France

3. Recently, in which of the following countries world's first green Hindu temple has been opened?

a) Nepal                                b) UK

c) Argentina                          d) China

4. The "Indian Super League" is related to .......?

a) Hockey                             b) Badminton

c) Tennis                               d) Footbaal

5. As per the 2011 census, the per capita availability of water in the country is.......?

a) 1450 cubic meters                   

b) 1454 cubic meters

c) 1545 cubic meters

d) 1670 cubic meters

6. Recently, which among the following atomic power stations set a world record for continuous operation for 740 days?

a) Tarapur Atomic Power Station 

b) Kundankulam Atomic Power Station 

c) Rajasthan Atomic Power Station

d) Kalpakkam Atomic Power Station

7. What is the age limit for the athletes participating in the Yough Olympic Games?

a) 14 to 20                             b) 15 to 22

c) 14 to 18                             d) 16 to 25

8. The "Tsongmo or Changu" lake is located in .....?

a) Jammu and Kashmir

b) Sikkim

c) Himachal Pradesh 

d) Utrrakhand

9. On 14 Aug, 2014, which among the following World's Greatest Project has turned 100 years of construction ?

a) Suez Canal                         b) Nicaragua Canal

c) Panama Canal                    d) Hudson Dam

10. Which among the following countries is the venue for the Youth Olympic Games-2014?

a) South Korea                      b) China

c) Japan                                 d) Scotland






Answers:- 1. b)  2. a) 3. b) 4. d)  5. c)  6. c) 7. c)  8. b)  9. c)  10 b)




0 comments:

Post a Comment

Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts