Sunday, September 23, 2018



Current Affairs Set-23


1. Which among the following substances pose on harm to the ozone layer but has high global warming potential ?

a) HFCs                         b) CFCs

c) HCFs                         d) R-12

2. Novak Djokovic, has won his second Wimbledon singles title after winning Wimbledon men's single title for 2014 by defeating_____?

a) Roger Federer

b) Rafael Nadal

c) Stanislas Wawrinka

d) Andre Agassi

3. As per the Rangarajan committee report which was tasked with revisiting the Tendulkar formula for estimation of poverty and identification of poor what percent of the Indian population lives below the poverty line ?

a) 29.5%                      b) 35%

c) 21.5%                      d) 33.5%

4. Recently, Super Typhoon Neoguri, the strongest typhoon so far in the 2014 Western Pacific season smashed which of the following countries ?

a) Japan                       b) New Zealand

c) Australia                 d) China

5. Who among the following has won the British Grand Prix-2014 title?

a) Lewis Hamilton

b) Valtteri Bottas

c) Kimi Raikkonen

d) Jenson Button

6. Recently, Susie Wolff becomes the first woman to take part in a Formula 1 racing weekend race in 22 years during the British Grand Prix, Who among the following was the last woman to enter the F1 wold championship ?

a) Giovanna Amati

b) Lella Lombardi

c) Christiana Amati

d) Susi Hudson

7. Which of the following stadium is often called "Mecca of Cricket"?

a) Eden Garden, Kolkata

b) Melbourne Cricket Ground, Melbourne

c) The Lords, London

d) The Oval, London

8. Recently, NASA has launched world's first flying observatory "Sofia" to study____?

a) Asteroids 

b) Stars

c) Comets

d) Eclipse

9. The Super Typhoon, is a category uses for typhoons with winds speed over____?

a) 180 kph                      b) 220 kph

c) 240 kph                      d) 280 kph

10. The year 2014 marks the 200th anniversary of the National Anthem of United States. Identify the national anthem of US in the options given below ?

a) God save the Queen

b) The Star-Spangled Banner  

c) My Country, Tis to Thee

d) O Say Can You Sing








Answers:- 1. a)  2. a)  3. a)  4. a)  5. a)  6. a)  7. c)  8. b)  9. c)  10 b)

0 comments:

Post a Comment

Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts