Monday, September 17, 2018



Current Affairs Set-15


1. Which of the following celebrities was recently appointed as "Brand Ambassador" of Telangana ?

a) Katrina Kaif

b) Sania Mirza

c) Saina Nehwal

d) VVS Laxman

2. Recently inaugurated Khurkot Bridge will provide the shortest land route between.......?

a) India and Bangladesh

b) India and China

c) China and Bangladesh

d) Bangladesh and Bhutan

3. The Reserve Bank of India is planning to launch a new category of banks called D-SIB. What does D-SIB stands for .................?

a) Domestic Systematically Important Banks

b) Domestic Systematically Improvised Banks

c) Domestic Synchronised Important Banks

d) Domestic Synchronised Improvised Banks

4. "Joko Widodo" has bee elected as President of .............?

a) Indonesia                    b) Mexico

c) Argentina                    d) Ukraine

5. India has been ranked 135th rank among 187 countries in the recently released Human Development Report-2014. Which among the following countries has been ranked number one ?

a) Australia

b) Switzerland

c) Norway

d) Netherland

6. Which among the following is the motto of Commonwealth Games 2014 ?

a) Come and Play

b) People, Place, Passion

c) Sporty, Spirit and Game

d) One World, One Aim

7. Recently, which among the following has been the India's first company to cross market capitalization value of Rs. 5 lakh crore ?

a) Wipro                           b) TCS

c) Infosys                         d) HCL

8. The FIBA Asian cup is associated with which among the following sports?

a)Table Tennis    

b) Basketball

c) Hockey 

d) Football

9. Dr. Jim Yong Kim, who concluded his three-day visit to India, recently is the current  President of ..................?

a) World Trade Organisation

b) European Commission

c) World Bank

d) Asian Development Bank

10. The Japanese encephalitis a virus born disease, which claimed many deaths in India recently, affected which part of the human body ?

a) Kidney                   b) Brain

c) Lungs                     d) Intestine






Answers:- 1. b)  2. b)  3. a)  4. a)  5. c)  6. b)  7. b)  8. b)  9. c)  10. b)



0 comments:

Post a Comment

Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts