Friday, September 14, 2018



Current Affairs Set-12


1. Which among the following three countries of Africa have recently decided to create a regional force to combat Militant Islamist group Boko Haram ?

a) Chad, Niger and Cameroon

b) Chad, Kenya and Niger

c) Kenya, Cameroon and Niger

d) Niger, Chad and Cameroon

2. Savaldi drug is used in the treatment of ..................?

a) Tuberculosis

b) Malaria

c) Hepatitis C 

d) HIV/AIDS

3. Dhangar community, a nomadic tribe primarily located in the state of .................?

a) Andhra Pradesh

b) Maharashtra

c) Haryana

d) Gujarat

4. Recently, the Finance Ministry has decided to go in OFS route to sell its stake in the state-owned companies, What does the OFC stands for ..............?

a) Opportunity for Sale 

(b) Offer for Sale

c) Offer for Stockholdings

d) Open for Sale

5. The Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), is a trade and investment agreement under negotiation between the.............?

a) EU and US 

b) EU and India

c) WTO and India

d) EU and China

6. Recently, the realty show based on classical music "Naad Bhed-The Mystery of Sound" has been selected by the Limca Book of records. Naad Bhed is a first of its kind national-level reality television show in the country on classical music aired by .........?

a) Zee Network

b) Doordarshan

c) Star Plus

d) Sun Network

7. Every year the Nobel Prizes other than the Peace Prize are awarded at ..............?

a) Oslo                           b) New York

c) Stockholm                 d) London

8. With reference to the Gaza Blockade, the Palestinian National Authority (PNA) was set up to govern Palestinian areas of West Bank and Gaza was established by which among the following acoords?

a) Sochi Agreement

b) Oslo Accoords

c) Kremlin Accords

d) Copenhagen Accords


9. Recently, it was reported in the news that weak monsoon may reduce the Kharif output. Which among the following is not a Kharif crop ? 

a) Sugarcane                b) Mustard

c) Pearl Millet              d) Cotton

10. Who among the following is the current Chairman of the Federal Reserve, United States ?

a) Ben Bernanke 

b) John Williams

c) Robert Parry

d) Janet Yellen





Answers:- 1. a)  2. c)  3. b)  4. b) 5. a)  6. b)  7. c)  8. b)  9. b)  10. d) 




0 comments:

Post a Comment

Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts