Tuesday, September 18, 2018



Current Affairs Set-18


1. Recently, which among the following has kicked off global "Digital Literacy Campaign" to teach people basic Internet use and other digital skills ?

a) Google

b) Mozilla

c) Facebook

d) Microsoft

2. Which among the following species is considered to be the natural host of the Ebola virus, which causes Ebola hemorrhagic fever in human beings ?

a) Rats                      b) Fruits Bats

c) Monkeys              d) Camels

3. "Gyrochronology" is a method for estimating the age of ............?

a) Star                      b) Planets

c) Comet                  d) Fossils

4. Which among the following is the Africa's top gold producing country ?

a) Ghana                 

b) Nigeria

c) South Africa 

d) Mali

5. Which of the following countries will host the 2018 FIFA world cup ?

a) Argentina

b) Russia

c) Qatar

d) Belgium

6. Alice Coachman Davis, who passed away recently, was famous as the first black woman to win an Olympic and medal at the 1948 London Games, She won the gold in the .........?

a) Swimming      

b) High Jump

c) Running 

d) Boxing

7. Recently, the BRICS countries firmed up plan to set up a New Development Bank (NDB) with an initial authorised capital of $ 100 billion. The NDB will be headquartered in .........?

a) New Delhi

b) Shanghai

c) Moscow

d) Jonesburg

8. Recently, it was reported in the newspaper that over 670 large dams across the country fall under high-intensity seismic zones. Which state has highest number of dams falls under high-intensity seismic zone ?

a) Maharashtra

b) Gujarat

c) Himachal Pradesh

d) Uttarakhand

9. As per the latest report, which among the following is the least urbanised state in the country ?

a) Himachal Pradesh

b) Kerala

c) Rajasthan

d) Jharkhand

10. Which among the following has unveiled "Project Zero" a team of elite hackers designated for checking internet security holes and secure people from cyber-attacks ?

a) Google

b) Yahoo

c) Microsof

d) BM






Answers:- 1. b)  2. b)  3. a)  4. c)  5. b)  6. b)  7. b)  8. b)  9. a)  10. a)


0 comments:

Post a Comment

Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts