Monday, September 17, 2018



Current Affairs Set-17


1. Recently, the union government has given in-principle approval for the creation of two new tiger reserves at........?

a) Ratanpani and Sunabeda

b) Rajaji and Bor

c) Kudremukh and Bor

d) Ratanpani and Rajaji

2. Currently (July 2014), which country holds the chair of the Group of Twenty (G-20) forum?

a) Russia                        b) Australia

c) Brazil                         d) Canada

3. The Kameng hydropower project is a 600 MW hydropower project in.......?

a)Andhra Pradesh

b) Arunachal Pradesh

c) Sikkim

d) Haryana

4. Nelson Mandela International Day is celebrated on..........?

a) July, 14                     b) July 17

c) July 18                     d) July 19

5. The Sobriquet "Oracle of Omaha" refers to which of the following business tycoons?

a) Carlos Slim

b) Warren Buffet

c) Bill Gates

d) Lakshmi Mittal

6. The Union government has announced the setting up of "Jal Marg Vikas" project on river Ganga to link which of the following places ?

a) Allahabad and Haldia

b) Allahabad and Kanpur

c) Kanpur and Patna

d) Varanasi and Haldia

7. As per the latest report, which among the following countries has the world's highest deforestation rate ?

a) Brazil                     b) China

c) Kenya                    d) South Africa

8. Recently, India and which one of the following countries has signed an agreement on cooperation in the field of environment ?

a) Brazil                   b) China

c) Russia                  d) Japan

9. The controversial "Mankading Law" is associated with which on of the following sports?

a) Tennis                 b) Cricket

c) Football              d) Hockey

10. Recently, NASA has launched Ship-Aircraft Bio-Optical Research (SABOR) experiment to probe.........?

a) Ocean Ecology and Carbon Cycle

b) Aquatic animal's life style

c) Ocean Minerals

d) Effect of ocean acidification 








Answers:-  1. a)  2. b)  3. b)  4. c)  5. b)  6. a)  7. b)  8. a)  9. b)  10. a)



0 comments:

Post a Comment

Follow Me Here

Contact Form

Name

Email *

Message *

Google+ Followers

Popular Posts